torsdag 1 april 2010

Tillbaka in i garderoben Jimme

Jimmie Åksson har kommit ut ut garderoben som alla HBT-personer vän. Han är glad över alla de HBT-personer som känner sig välkomna hos SSverigedemokraterna. Som vanligt handlar det om invandringen. SD är bra för HBT-personer därför att de är emot islam och invandring. Vad SD har gjort för de homosexuella i övrigt presenteras inte. Åkesson menar också att en del homofientliga utspel av enstaka SD-medlemmar inte står för partiets linje. Har han redan glömt att hans egen partisekreterare Björn Söder jämfört homosexualitet med pedofili? Har han redan glömt Söders verbala attacker av Pridefestivalen? I samband med dessa utspel av Söder tog partiet officiellt inte avstånd. Så 0m vi ska förstå hur homovänliga SD blivit behöver nog Åkesson förtydliga sig en hel del. Två enkla frågor att börja med:

1. Hur ser SD på kärlek mellan homosexuella? Är den likvärdig kärlek mellan heterosexuella?
2. På vilket sätt hjälper SD's restriktiva flyktingpolitik homosexuella som flyr för att rädda sina liv från länder där homosexuella avrättas?

Personligen tror jag att SD liksom sina föregångare vill fokusera på att bli av med en grupp i taget. Först vill de bli av med muslimerna, sedan blir det de övriga invandrarna, sedan skulle jag tro att de homosexuella ligger illa till.

Så Jimmie förtydliga dig och presentera hela ert program för HBT-personers rättigheter, eller in i garderoben med dig igen!

ttp://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article6866464.ab

4 kommentarer:

 1. Detta påminner mig om en gammal berättelse som används för att väcka oss från passivitet. Ungefär så här (med aktuella grupperingar):
  "De ville komma åt muslimerna. Men jag var inte muskim, så jag gjorde ingenting. Sedan ville de komma åt utlänningarna. Me jag var inte det.
  Sedan ville de komma åt de homosexuella. Men jag var inte det heller, så jag gjorde ingenting. osv.
  Sedan var bara jag och några tillkavr. Så då tog de mig."

  SvaraRadera
 2. Läs mer här:

  http://bengtheld.blogspot.com/2010/03/hur-serios-ar-jimmie-akesson-sd-nar-han.html

  SvaraRadera
 3. Sverigedemokraterna motsätter sig både könsneutralt äktenskap och adoption för homosexuella. Sverigedemokraterna var ensamt om att bland elva tillfrågade partier förra året säga nej till fyra hbt-reformer inom EU. Så om de nu menar allvar med sitt utspel så krävs det en hel del för att bevisa att de nu blvit ett parti som står för hbt-personers rättigheter. Inte för att detta skulle få mig att rösta på partiet - långt ifrån. Det är obehagligt hur Sverigedemokraterna i sin retorik ställer olika marginaliserade grupper mot varandra. Att man som homosexuell kan rösta på Sd är för mig en gåta. Det är ungefär lika korkat som att vara kvinna och mot feminism. Och kan man som homosexuell inte se hur förtryckets och diskrimineringens mekanismer går igen oavsett grund. Diskriminering av homosexuella och invandrare bygger på samma principer. Kategorisering, generalisering, hirarkisering och diskriminering. Den ena diskrimineringen är inte värre än den andra. Allt hör ihop. Och om jag inte är beredd att ställa upp för min nästa vem är då beredd att ställa upp för mig. Instämmer till fullo i dikten som hänvisas till ovan. Här i sin ursprungliga version:

  "Först förföljde de kommunisterna,
  men jag protesterade inte för jag var inte kommunist.

  Sedan förföljde de fackföreningsfolket,
  men jag protesterade inte för jag var inte fackföreningsman.

  Sedan förföljde de judarna och zigenarna,
  men jag protesterade inte för jag var inte jude eller zigenare

  Sedan förföljde de de homosexuella,
  men jag protesterade inte för jag var inte homosexuell.

  När de sedan förföljde oss,
  fanns ingen kvar som kunde protestera"
  (av Martin Niemöller)

  SvaraRadera
 4. Tack för Niemöller-citatet. Tänkte lägga in det, men hittade det inte!

  SvaraRadera