onsdag 25 november 2009

Roligaste citatet - var med och tävla!

Vår serie om Sverigedemokraterna är slut för den här gången. När man läser om, eller lyssnar på Sverigedemokrater kan man bli arg, ledsen, rädd eller bara allmänt illa till mods. Men vi måste också tillåta oss att skratta åt eländet. Därför har vi samlat några av våra favoritcitat av SD's företrädare, sådant som fått oss att skratta. Vi bjuder också in alla våra läsare att bidra med sina favoritcitat. Reglerna är enkla. Det ska vara citat från nuvarande aktiva sverigedemokrater. Du lägger upp citatet med hänvisning till vem som sagt det som en kommentar efter den här texten. Det citat som får oss att skratta högst vinner. Vinsten är en snygg knapp att sätta på jackan med texten "Sverigedemokraterna - nej tack!" Välkommen med ditt bidrag! Tänk på att det blir svårt att få pris om man lämnar anonyma förslag!
Vi inleder med en riktig gammal goding: "Min fru och jag hade blivit lovade mat på festplatsen så jag gick dit för att se om där fanns nån mat." Detta var Anders Westergrens förklaring till varför han synts på ett nazistmöte där ingen seriös politiker skulle vilja vara ens i skyddskläder. Anders Westergren är idag kommunpolitiker i Höör, tidigare vice partiledare i SD. Westegren hade lånat ut sin mark till en partikamrat, Tina Hallgren Bengtsson också en tidigare vice ordförande i SD. På marken ordnades ett möte där Hallgren Bengtsson marcherade i komplett naizistuniform med hakkors på armbindeln, det ordnades bokbål och hailades. Tänk var lite matsug kan leda en. http://www.youtube.com/watch?v=rvPRuN5x6sg&feature=related
Nu över till några rykande färska citat:
"Ett folk, ett land, en nation!" Sagt av vice ordförande Jonas Åkerlund under årets riksmöte. I ett parti som aktivt arbetar för att tona ner den historiska kopplingen till naizmen är det otroligt komiskt att en så högt uppsatt person direkt citerar Adolf Hitler. Det kan vara så att nazismen är så väl sammanvävd med SD att Åkerlund inte kom ihåg var citatet kom ifrån från början. Alternativa förklaringar är att Åkerlund är djupt okunnig, eller att man fortfarande är beroende av naizistenras röster och måste ge dem något.

"Alla frågor som kommer medborgarna till gagn, det kan jag inte precisera just nu". Sagt i Sveriges Radio, 6 november av SD's toppkvinna Carina Herrstedt. I radiointervju vill hon avbryta för att journalisten bara vill prata om invandrarfrågor. Hon får då frågan vilka andra frågor hon tycker är viktiga. Citatet är hennes svar. Ett parti som kämpar allt vad de kan för att visa att de är mer än bara invandrarfientliga får öppet mål på bästa radiosändningstid och kan inte komma upp med en enda fråga utöver invandringen. Fick mig att frusta morgonkaffe över köksbordet.

"Det skulle kunna bli en majoritet isbjörnar också, rent hypotetiskt. Det kan man inte veta." Sagt av partiledaren Jimmie Åkesson till Aftonbladet 20 oktober. Efter att Åkesson fått sin starkt islamofoba text tryckt i Aftonbladet visar en genomgång att 10 av 21 påståenden är felaktiga. Som försvar till påståendet om att Malmö snart kommer att få en muslimsk majoritet kommer han med citatet ovan. Åkesson går ut med att islam är det största hotet, det är en fråga där han är beredd att göra allt som står i hans makt för att vända utvecklingen. Vilken annan partiledare hade fått sitta kvar om de i sin viktigaste fråga gick ut med en debattartikel där hälften av deras underlag var fel? När det gäller SD's partiledare är det mycket man inte kan veta! Nu väntar vi med spänning på Åkessons uppföljare om hotet från isbjörnarna.

Välkommen med dina roligaste citat!

Fem meter upp i luften finns också på facebook. Gå med där så får du våra nyheter först. Gå också med i gruppen Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack! Det är de som tagit fram den snygga knappen!

16 kommentarer:

 1. Elena Yurkovskayas uttalanden i radioprogrammet Kaliber.
  Hon har bl a sagt att ”de flesta som invandrar till Sverige kommer från stenåldern, måste läras att inte äta med händerna och det enda de duger till är att skrapa tuggummi från gatorna. /Maria Olsson

  SvaraRadera
 2. DN: s journalist fabulerade fritt. Aftonbladets Lena Mellin kollade naturligtvis inte om det fanns någon som helst verklighetsförankring innan även hon satte sig ned och skrev. Likaså gjorde Expo med flera.

  Efter att ha lyssnat på bandupptagningen från mötet införde DN, Aftonbladet och Expo rättelser.
  Naturligtvis har jag aldrig sagt något liknande, men för folk med jesuitmoral får ändamålet helga medlen.

  Jonas Åkerlund

  SvaraRadera
 3. Tack Maria! En riktigt äcklig kommentar, men visst skrattar jag åt dumheten!

  Tack Jonas och ber om ursäkt om du blivit felciterad. Hade varit kul att höra bandupptagningen och vad som egentligen sades som blev så fel!

  SvaraRadera
 4. "Fråga: Kan du sammanfatta sd:s arbetsmarknadspolitik.

  Svar: Nja, det vet jag inte …
  Per Björklund, sd:s arbetsmarknadspolitiska talesman i intervju"

  /Anna Waara

  SvaraRadera
 5. "Du föder barn, det gör inte jag. Du kanske föder sex barn, det gör inte jag. Du kanske kommer efter i någon sorts karriär när du föder sex barn. Ja, men då säger jag: ”sånt är livet”. Man ska ge stöd åt män och kvinnor att verka, men komma ihåg att de är olika. Vi är inga vänner av det matematiska jämställdhetsarbete som Birgitta Olsson (fp) och sådana bedriver. Och feminismen, det är inget vi ställer upp på heller, inte på något sätt"
  Per Björklund, sd:s arbetsmarknadspolitiska talesman

  /Anna Waara

  SvaraRadera
 6. Den första var min (alltså inte självaste kommentaren :-)
  Det var inte alls meningen att inlägget skulle bli anonymt :-)

  Maria Olsson

  SvaraRadera
 7. Nu har jag försökt få in ett inlägg på Dragan Klarics SD-blogg ett otal gånger. Tas bort hela tiden.

  Allt jag vill säga till inlägget om att (s) flirtar med (fp) & (c) är att det är upp till partier att välja vem man vill samarbeta med eller inte, oavsett partifärg. Troligen i samförstånd med sina väljare att man väljder bort idéologier som ligger väldigt långt i från den egna idéologin.

  Helt i linje med det demokratiska systemet. ca 96% av väljarna håller troligen också med. Dessutom har större (mycket större) partier än (sd) suttit i opposition.

  Verkar vara farligt att få kommentarer som inte stämmer överens med det man vill mata in i folks medvetande. Så mycket för den demokratisynen...

  SvaraRadera
 8. Ser man på....där blev jag bannad från Dragan Klarics blogg.

  Det är humor det, men avslöjar en hel del om deras syn på den öppna debatten.

  SvaraRadera
 9. ”Sverige behöver en moralisk upprustning för att åter kunna bli ett friskt och sunt samhälle.” (Björn Söder 2007) Jag håller verkligen med Björn Söder. Sverige behöver verkligen en moralisk upprustning för att bli ett sunt samhälle. Sverige behöver helt enkelt resa sig och stå upp emot Sverigedemokraterna och deras främlingsfienliga, homofoba och könskonservativa politik.

  Det tragiska i kårksången är att naturligtvis så riktades inte utfallet mot Sverigedemokraterna själva utan mot folk som stolt vågade stå upp för sin kärlek. Det var ett av Bjöns Söders hatiska utfall mot Prideparaden 2007.

  SvaraRadera
 10. Sd's Göteborgs grupp hävdar att de inte bara vill göra "Sverige mer svenskt utan också Göteborg mer Göteborskt" Det känns kul! Då måste vi bjuda in utländska hantverkare, arkitekter, entreprenörer och byggherrar eftersom det var sådana som en gång byggde Göteborg. /Marika Palmdahl

  SvaraRadera
 11. "Sverigedemokrater i de sydligare delarna av vårt land samlades under nationaldagen vid Skånes djurpark för en trevlig dag med likasinnade"
  Sverigedemokraterna.se 2007-06-07
  /Damir Terzić (Birger Sjöberggymnasiet)

  SvaraRadera
 12. Dålig kunskap om sin egen historia känns ganska vanligt bland sverigedemokrater. Göteborg är ju känt för sin humor, det verkar sd ha anammat :)

  Skånes djurpark som visar upp de nordiska djuren har nyligen tagit in tvättbjörnar som planterats in från Nordamerika. Där kanske sd kan lära något. Det blir roligare med mångfald.

  SvaraRadera
 13. Även minken, som åsamkat fisket och fågellivet stor skada togs in till Skandinavien från Nordamerika, inte så lyckat kanske?

  Brunråttan gjorde sin entré och trängde undan svartråttan då båttrafiken kom igång på allvar under medeltiden.

  I Australien släppte man in den sk Agapaddan som förtär och förtränger andra amfibier.
  Samt att de predatorer som tar den, dör pga att de inte tål dess gift.

  Ett annat "mångfaldsexperiment" i Australien var utplanteringen av kaniner, detta resulterade i översvämning av dessa då det saknades naturliga fiender. Lösningen var då att importera rävar, dessa fann det dock lättare att jaga det långsamma Bältdjuret i stället. Så nu har man dels ett kaninproblem och ett rävproblem, samtidigt som de inhemska djuren håller på att försvinna.

  Jättebjörnlokan, signalkräftan, kanadagåsen, mördarsnigeln, minken, mm.
  Listan kan göras lång över medvetet eller passivt importerade arter som människans dumhet ställt till med.

  Gemensamt för dessa är att ingetdera är att betrakta som ett problem eller skadedjur i sin naturliga miljö.

  Tvättbjörnen gör sig nog bäst hemma i Nordamerika, och på sin höjd i svensk djurpark. Men vill man ha riktigt rolig mångfald så kan vi ju släppa ut den och se vad som sker.

  Bittergubben

  SvaraRadera
 14. Vill tydligt och direkt ta avstånd från bittergubbens jämförelse mellan människor och djur som blir skadedjur i vissa miljöer. Men tävlingen är öppen för alla. Ditt inlägg kan vara med och tävla om du är verksam Sverigedemokrat. För det är svårt att se ditt inlägg som något annat än ett skämt!

  SvaraRadera
 15. Om du läser mitt inlägg så kommer du ej att finna någon som helst jämförelse mellan "människor och djur som blir skadedjur i vissa miljöer.

  Inlägget var heller inte ämnat som något tävlingsbidrag, utan
  jag reagerade starkt emot att du mer eller mindre sitter här och prisar en hypotetisk Tvättbjörnspopulation i Sverige som en "rolig mångfald"

  Jag förmodar i och med detta att ni anser att de som kom på den briljanta idén med kaninerna, rävarna och paddorna handlade helt rätt?
  Vi kanske skall plantera in pingviner i Naimakka också, för skojs skull.

  Bittergubben

  SvaraRadera
 16. Socialdarwinismen låg ju till grund för en rätt osund regim och människosyn.

  Bittergubbe, du nämner själv ordet "mångfaldsexperiment", vilket nog får räknas som att ge associationer till att handla om människor. Vet faktiskt inte hur du har tänkt om det inte var syftet med tanke på valda ämne i dena bloggbost.

  Mina bidrag. Dragan Klaric (SD-television) säger på två olika ställen i två olika inlägg:

  1. "Så det är tur att svenska folket kan ta del av information som inte censureras för att den inte anses vara politisk korrekt. Detta var en av de främsta orsakrena till att jag grundade SD televsion"

  2. "Men det är bara några av de tankar jag har, det finns säkert de som anser att jag har fel. Och det är helt OK. Vi lever i en demokrati där yttrandefrihet och åsiktsfrihet råder."

  Sagt i samma anda som han raderar inlägg efter inlägg som vill debattera sakfrågor. Nu är jag bannad från hans blogg (även genom vissa proxy servrar).

  Så mycket för Dragan Klarics åsiktsfrihet.

  SvaraRadera